Laminaat vloeren

Je nieuwe laminaat vloer vakkundig nieuw voor een vriendelijke prijs

Kun je laminaat op laminaat leggen?

Heeft de vloer van uw  huis een flinke opknapper nodig en vraagt u zich af: ‘’Kun je laminaat op laminaat leggen?’’ Opnieuw de stijl van uw huis tot zijn recht laten komen, of bij een nieuw huis toch liever uw eigen smaak qua vloer doorvoeren. Als u zelf al een (laminaat)vloer heeft liggen of als de vorige eigenaren een vloer hebben gelegd dan kunt u in principe zonder problemen laminaat over laminaat leggen.
Laminaat vloer laten leggen

Laminaat Merken

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe laminaat of pvc vloer, dan zult u zien dat u bij de verschillende aanbieders te maken krijgt met verscheidene merken. Omdat er vele merken op de markt zijn is het hier niet mogelijk om een volledig overzicht te geven. Eén van de bekendste merken voor zowel laminaat als PVC is echte Quickstep. Hier biedt men duurzame vloeren tegen aantrekkelijke prijzen en van hoge kwaliteit.
Laminaat vloer laten leggen

Uw laminaat vloer reinigen

Om de kwaliteit van uw vloer optimaal te houden, is het van belang dat u deze regelmatig reinig. Zowel PVC- als laminaatvloeren zijn te reinigen met behulp van water en zeep. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks een beschermlaag over het materiaal aan te laten brengen door een professional. Wilt u de vloeren eens goed laten reinigen of stofvrij schuren opnieuw oliën? Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn.
Laminaat vloer laten leggen

Laminaat is een zeer populaire vloerafwerking tegenwoordig. Deze vloerafwerking is vaak zo natuurgetrouw dat het nauwelijks meer te onderscheiden is van echt hout. Maar de opbouw is wezenlijk verschillend ten opzichte van andere vloeren.

De middenkern is gemaakt van HDF en soms MDF. Deze geperste kern is zeer hard waardoor de vloer behoorlijk hard is. De toplaag bestaat uit een foto van echt hout of een ander materiaal afgewerkt met een zeer harde, kras- en slijtvaste toplaag met al dan niet een kloppend reliëf / houtnerf. Hierdoor is het onderhoud van een laminaatvloer nagenoeg nihil, alleen schoonmaken is voldoende. Doordat deze vloeren tegenwoordig zijn voorzien van een click systeem is installatie eenvoudig en zeer goed zelf te doen door een doe-het-zelver.

Laminaat is te verkrijgen in diversen prijscategorieen van ongeveer 10 tot 40 euro. De prijs is wel afhankelijk van de echtheid en uitvoering van de vloer.

Het laminaat wat wij standaard in ons assortiment hebben is Quick-Step. Aangezien Quick-Step zeer innoverend is met een grote diversiteit van kleuren, houtsoorten en uitvoeringen heeft dit merk onze voorkeur. Ook de aftersales van Quick Step is uitstekend waardoor vloeren die al een aantal jaren uit het assortiment zijn toch nog na te bestellen zijn voor eventuele reparaties of kleine aanhelingen.

Ik heb een vraag over laminaat vloeren

Hét voordelige alternatief voor de houten vloer. Met de hoogkwalitatieve laminaatsoorten tegenwoordig komt een laminaatvloer dicht in de buurt van een houten vloer. Laminaat is een samengesmolten kunststof product van meerdere lagen. De toplaag bestaat uit een harde, transparante slijtlaag waaronder een printlaag zit, het dessin. Daaronder bevindt zich de houtvezelplaat van MDF of het meer hoogwaardige HDF. Daaronder bevindt zich de kunststof onderlaag van geperste houtvezel en kunsthars. Heerlijk aan een laminaatvloer is ook het onderhoudsarme aspect. Stofzuigen en met een sopje erover volstaat. Tot slot kunt u kiezen uit een zee van kleuren en prints, al dan niet met V-groef.

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat het verschil is tussen PVC en laminaat als basismateriaal voor vloeren. Vaak lijkt het volgens hen alsof er tussen de twee producten geen verschillen bestaan. Echter, hoewel de materialen op elkaar lijken, bestaat er wel degelijk een onderscheid tussen PVC en laminaat. Zo zijn beide gemakkelijk te reinigen met water en een dweil, maar loopt u bij PVC geen risico op bobbelende vloeren doordat de randen niet waterdicht zijn. Daarnaast kunt u onder zowel laminaat als PVC een vloerverwarming aanbrengen. Bij laminaat moet u dan wel rekening houden met het leggen van een speciale ondervloer voor betere warmtegeleiding. Tot slot is PVC, in vergelijking met een laminaatvloer een duurzamer product dankzij een extra goede beschermlaag.
Prijzen Laminaat vloeren

Het vervangen van uw vloer door een laminaatvloer hoeft niet veel te kosten. Zeker wanneer u de klus in eigen handen neemt. U hoeft dan alleen het laminaat te kopen en de eventuele ondervloer. De prijzen voor laminaat en PVC variëren enorm, afhankelijk van het merk waar u voor kiest, en de stijl die u prefereert. Zo is het mogelijk om bij de lokale bouwmarkt laminaatplanken aan te schaffen voor €12,50 per vierkante meter, terwijl u bij één van de gespecialiseerde merken gemakkelijk het dubbele neerlegt voor dezelfde afmeting. Het laten leggen van vloeren kost ongeveer €30-40,-. Dit is het uurloon van de specialist, waarbij de kosten voor het materiaal al zijn inbegrepen.

PVC vloer

PVC vloeren isoleren geluid en warmte uitstekend en je maakt ze in een handomdraai schoon. Bovendien zijn ze zeer slijtvast. U kunt er dus met een gerust hart overheen lopen zonder angst voor slijtage of geluidsoverlast. Met de vele kleuren en patronen heeft u praktisch alle keuze, van effen tot houtlook. Een PVC vloer oogt mooi in zowel badkamers, keukens en slaapkamers als woonkamers. Deze kunststof vloer bestaat uit verschillende lagen PVC, polychlooretheen. Onder de toplaag bevindt zich een vochtwerende tussenlaag. Bent u op zoek naar een goed alternatief voor een laminaatvloer, houten vloer of tapijt? Overweeg dan eens een PVC vloer.

 Via het contactformulier is het mogelijk om uw exacte wensen in te vullen en een vrijblijvende offerte aan te vragen.

contactformulier